Жестока трагедия сполетя петкратния шампион на България по джудо и многократен първенец по самбо Георги Огнянов-Макарона. Той остана парализиран от врата надолу след тежък инцидент на световното студентско първенство по самбо в Чехия. Огнянов, който бе в Прага като студент на НСА, пострада, след като падна на глава по време на схватка.

17.jpg
Той е откаран в болницата "Винохарди", където лекарите предвиждат много сложно възстановяване. Огнянов е със счупен 5-и и спукан 6-и шиен прешлен, има и усложнения.

Родителите на самбиста намериха начин за лечение, но то струва по 8000 евро на месец и ще продължи между 1 и 3 месеца. Те вече откриха и сметка на името на Огнянов: ОББ BG 96UBBS 80021027781430, BIC CODE : UBBS BGSF.

Според родителите му вина за тежкото състояние на Огнянов има и ръководството на НСА: "Потресени сме от бездействието на отделни хора и институции. С Георги имаше хора от НСА, които са го оставили независимо от случилото се. При него е приятелката му Десислава, която също е студентка в НСА. Искахме да говорим с ректора Лъчезар Димитров, но станахме свидетели на скандалното поведение на секретарката му. В крайна сметка ни прие зам.-ректорът Пенчо Гешев, който обаче не бе запознат със случая", заяви майката на Георги Мария.

Близки на Георги Огнянов вече създадоха група в социалната мрежа "Файсбук": "Да помогнем на Георги Огнянов да проходи".