Световната шампионка по борба Биляна Дудова изненада с разкритие, че има пълен архив на всичките си мачове и отбелязва хватките, с които ги е постигнала. Дудова даде пресконференция в Пресклуб "България" и обяви, че пот малка е знаела, че някой ден ще е номер 1.

Тя спечели турнира в Осло с рядко срещана доминация. Тя започна с две победи с по 10:0 срещу Инета Дантайте (Литва) и Сара Линдборг (Швеция), а след това надви с 3:0 Сарита Мор (Индия) на полуфиналите. В битката за титлата българката се наложи с 6:4 срещу японката Аки Ханаи и така завърши турнира с 29:4 технически точки.

"Нямам статистика на победите, но си ги записвам с резултатите. От малка винаги съм знаела, че някой ден ще бъда най-добрата и това могат да го потвърдят треньорите ми. Винаги си тръгвам последна от тренировка и винаги се раздавам максимално. За да не отида на тренировка, не знам какво трябва да се е случило. Дори и вчера бях в залата, без никой да ме е карал. Не съм лакома за златни медали, а обичам да побеждавам във всяка една ситуация. Когато се захвана с нещо, искам да го извървя докрай", продължи тя.

Дудова си записва победите, резултатите, хватките и тренировките в обемни тетрадки още от началото на кариерата си преди десет години и вече е изписала почти четири. Тя обясни, че тази стратегия за развитие й е била препоръчана от личния й треньор Георги Калчев преди много години.

"Записвам си всичко в тетрадките. Какво съм тренирала, килограми, дати и лагери. Радвам се, че треньорът ми даде този съвет. Първата ми тетрадка е от самото начало и се забавлявам много, когато я чета, тъй като съм пораснала. Надявам се да продължа и след пет години отново да се изненадвам от това, което пиша в момента. Записвам си нещата на спокойствие, както и грешките. Тези неща ми помагат много", заяви тя.