Европейската шампионка от Будапеща 2022 Тайбе Юсеин за първи път коментира скандала, който избухна в българската борба преди началото на първенството. Както е известно, през миналата седмица Биляна Дудова обвини Българската федерация по борба в несправедливо отношение относно решението да не бъде включена в националния отбор за Европейското за сметка на Юсеин.

„Радвам се, че по време на състезанието успях да се абстрахирам от цялото това напрежение, което се стовари върху мен и върху всички момичета. Така успях да покажа на какво съм способна на тепиха. Гордост е, че успяхме да постигнем успех за българската борба и нашата родина.“, коментира бронзовата олимпийска медалистка от Токио 2020.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Тя гостува в предаването "Събуди се" по Нова Телевизия, заедно с европейските вицешампионки от Будапеща Миглена Селишка и Евелина Николова.

„Лишения за голям успех винаги трябва да има. Понякога се лишаваме от времето си за семейството, понякога се лишаваме от малки удоволствия в ежедневието, но като цяло всеки успех трябва да се изстрада. В малкото свободно време гледам да съм до семейството си и до хората, които ме обичат. Мечтая за спокойствие и поле за изява. Преди всяка среща основно е съмнението дали ще успея и ще покажа на какво съм способна“, допълни Тайбе Юсеин.

„Всеки път към върха е труден. Очакванията винаги са да се вземе максимума. Уви, този път максималното не е за мен, но има върху какво да се работи занапред. Може би психически е по-трудно да се подготвиш за такъв форум, защото тренираме много силно и тежко. Когато си се раздал на максимум преди лагерите, знаеш, че си готова. Идвайки състезанието идва психическото натоварване дали ще се представиш добре и да оправдаеш очакванията. Лишенията при един спортист стават навик и се свиква с тях“, каза Николова.

„Когато си на финал очакванията ти са да вземеш златен медал и когато загубиш последната битка е много трудно, но все пак е медал. Можеше и да е по-зле. На самото състезание треньорът играе основната роля. Той ни мотивира и ни отпуска от това напрежение за всяка една среща“, добави Селишка.