Шампионът на НХЛ Тампа Бей Лайтнинг записа тежка домакинска загуба при откриването на новия сезон. Носителят на Купа Стенли за последните две години отстъпи с 2:6 на Питсбърг Пингуинс.

Центърът Браян Бойл вкара за „пингвините“ в първия си мач за последните 14 месеца. Вчера той подписа едногодишен договор с тима, след като премина успешни пробиви, а часове по-късно успя да се разпише.

Питсбърг поведе с 3:0 след попадения на Дентън Хайнен, Бойл и Доминик Симон. Шест минути преди края на мача Тампа Бей извади вратаря си и пусна шести полеви играч. Това беше наказано от гостите, които вкараха три гола на празна врата чрез Теди Блюгер, Евън Родригес и Браян Ръст.

Тристан Джари отрази 26 удара към вратата на Пингуинс. Неговият колега Андрей Василевски завърши с 29 спасявания за Тампа Бей. Антъни Сирели се отличи с гол и асистенция за Лайтнинг, а Алекс Килорн също беше точен за шампионите.

Новият член на НХЛ Сиатъл Кракън дебютира с поражение, след като отстъпи с драматичното 3:4 при визитата си на Вегас Голдън Найтс. „Златните рицари“ поведоха с 3:0 в резултата, но допуснаха изравняване.

Макс Пачорети се разписа два пъти и записа една асистенция за тима от Лас Вегас. Чандлър Стивънсън добави едно попадение и едно голово подаване, а голът му в средата на последната третина се оказа победен. Марк Стоун направи три асистенции, а Робин Ленер отрази 28 удара.

Раян Донато влезе в историята като автор на първия гол в историята на Сиатъл в НХЛ. Точни за Кракън бяха още Джаред Маккан и Морган Джийки. Филип Грубауер направи 26 спасявания за гостите.