Делото за непродължения лиценз на федерацията по вдигане на тежести, ръководена от Антон Коджабашев, което трябваше да се състои в началото на септември, е изтеглено с около месец и половина и ще се гледа на 21 или 22 юни, пише в. “Меридиан Мач”.
 
Така има шанс батакът в този славен български спорт да се разреши по-рано от предвиденото, въпреки че обжалванията по решенията на съда могат да продължат доста дълго, защото ще са пред 3 инстанции.
 
В същото време стана ясно, че министър Свилен Нейков няма да присъства на откриването на световното първенство за юноши и девойки, което стартира след седмица в София. Както е известно, Нейков не е съгласен да отпусне 300 000 лв на Коджабашев за организацията, без да има прозрачност за това как се харчат тези пари.
 
Той освен това се оттегли от почетното шефско място на организационния комитет. В същото време представители на много чуждестранни федерации негодуват от факта, че световното няма свестен сайт и не могат да видят дали заявките им са приети и ако са, къде се намират техните състезатели в подреждането. По-малко от седмица преди началото на турнира на сайта www.bwf.dir.bg стои само приветственото слово на Коджабашев и програмата на Световното./БЛИЦ