Световният шампион по снукър за 2005 година Шон Мърфи беше специален гост при официалното подписване на договора ни за домакинство на ранкинг турнир от сериите Players Tour Championship (PTC). Надпреварата ще се проведе между 14 и 18 ноември в София и се очаква участие в нея да вземе голяма част от Топ 32 на световната ранглиста.

По време на днешната официална прескференция не беше подмината и най-горещата тема в професионалния снукър в момента, а именно отказът на действащия световен шампион Рони О`Съливан да подпише задължителния за играчите договор със Световната професионална билярд и снукър асоциация. Така 36-годишният англичанин няма да може да участва в нито един турнир от професионалния тур, докато не приеме усливията на контракта.

"Надявам се Рони да се върне", заяви Шон Мърфи пред българските медии.

"Той е най-добрият и знае как да забавлява хората. Лично аз не знам кога ще се върне. Мисля, че никой от играчите не знае, а предполагам, че и самият той не знае. Рони е просто гений. Той е като Моцарт - има своите добри и своите лоши дни", коментира настоящият номер 6 в световната ранглиста.

"Визитата ми в България е кратка, но за мен е голяма чест да бъда тук. Прибирам се обратно след няколко часа, но през ноември ще се завърна за турнира. Очаквам с нетърпение отново да пристигна в България", добави Мърфи, който е основен посланик на кръга от Световната купа по снукър (PTC сериите) в София.