През септември България ще заеме своето достойно място на световната сцена за професионален гейминг. Първото издание на най-мащабния фестивал за електронни и традиционни спортове в България Game Evolution ще се проведе в зала „Арена Армеец София“ между 9-11 септември 2016 г. с официалната подкрепа на Община София и Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и ще предложи внушителна програма от забавления за всички възрасти.

Фестивалът включва турнир по шест електронни игри с гарантиран награден фонд от 21 000 лв. - League of Legends, CS:GO, Hearthstone, Overwatch, Warcraft 3, както и популярната FIFA, за която са осигурени 20 плейстейшъна в специално обособено студио с реален футболен коментатор. Посетителите ще се насладят и на Dance Evolution – истински батъли между най-добрите танцьори по фънк, брейк и хип-хоп в страната. На голяма сцена ще се качат 8 отбора по трима души и ще се борят в танцови битки 3:3. Екипът, който покаже най-майсторски умения, ще грабне 1200 лв., а за останалите състезатели са предвидени много предметни награди.

За тези, които не седнат на компютрите, организаторите са предвидили най-различни активности. Заедно с Българската федерация по баскетбол ще се проведе турнир по стрийт баскетбол с награден фонд от 1000 лева (подробности ТУК), а отборът по американски футбол „Булдозер“ ще разкаже повече за този интересен спорт. Ще има и скейт зона, в която всеки ще може да се забавлява. Не на последно място посетителите ще се потопят във виртуалния свят чрез високотехнологични очила, ще могат да се състезават в специална рейсинг зона с 4 напълно оборудвани седалки, както и да се снимат с любим герой от участниците в косплей конкурса.

Game Evolution са подготвили и експлозивна церемония по откриването на събитието с внушителна триметрова изненада, както и томболи и игри с предметни награди в рамките на тридневния фестивал.

Билетите за първото издание на Game Evolution могат да бъдат закупени от www.eventim.bg (http://bit.ly/2bb0PRo), както и на място по време на събитието. Входът за деца до 6 години е свободен, а пенсионерите и хората с увреждания ще се възползват от 50% намаления.

Не пропускайте другите новости около най-мащабното гейминг събитие тази година на www.gameevolve.com, www.facebook.com/GameEvolutionOfficial и www.twitch.tv/gameevolutionbg.

Подробности за баскетболното шоу - ТУК