Най-добрата българска гимнастичка в момента Силвия Митева се прибра късно вчера в България след участието си на световното първенство в Монпелие (Франция). Грацията ни спечели два бронзови медала на отделните уреди - бухалки и лента. Тя се класира седма в многобоя, а на обръч и топка остана четвърта.

“Изключително съм щастлива, защото успях да спечеля квота за Олимпиадата. Не знаех, че вървя трета в многобоя преди обръча. По време на състезание не следя оценките, за да не се натоварвам психически. Не бях притеснена, даже бях доста спокойна преди последното съчетание. В многобоя най-притеснено ми беше съчетанието с бухалките. На всеки се случва да не му провърви, малшанс, но беше глупава грешка”, сподели Силвия Митева.

“Най-вълнуващият момент може би беше финалът на бухалки, защото никога не ми дават медал на бухалки. А като станах трета, след това се успокоих за лентата и не предполагах, че имам медал, даже си мислих, че са го дали на украинката, защото тя изигра невероятно съчетанието. Знам, че на четирите финала играх много добре, дори и на многобоя. Излязох да играя с цялата си душа, нищо не съм си спестила”, допълни българката.

“Искам да честитя на ансамбъла, дано се представят още по-добре, много съм щастлива, че спечелиха квота. Най-важната задача с квотите беше изпълнена”, завърши Силвия Митева. Българският ансамбъл спечели бронзов медал в многобоя на шампионата, с което заслужи и квота за Игрите в Лондон догодина./БЛИЦ