Финансови задължения могат да лишат трима български състезатели по вдигане на тежести - Карлос Насар (89 кг), Божидар Андреев (73 кг) и Иван Димов (61 кг) от участие на Олимпийските игри в Париж през лятото (26 юли - 11 август).

"Задълженията идват от едно европейско първенство, което проведохме през февруари, под ръководството на предишния президент Ариф Маджид. Не са разплатени таксите, които трябва да се платят към световната федерация.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Към европейската федерация успяхме да се разплатим, но към световната не ни стигат силите и нямаме възможност. Разходите са към 50-60 хил. евро. Ако не ги платим, приключва участието ни на Олимпийските игри", заяви президентът на родната федерация Антон Коджабашев пред БНТ.

Срокът за плащането на задълженията е до 30 април.

"До 30 април е невъзможно да платим. Кореспонденцията ни е такава, че да ни дадат още малко отсрочка. Акъл не ми стига, откъде ще вземем тези пари. Федерацията е затънала финансово до гушата.

На минус сме с няколко стотин хиляди лева. Състезателите не са взимали заплати от края на миналата година. Не са си взели премиите от европейското първенство, където си спечелиха медалите. Днес говорих лично с министъра на младежта и спорта, че ще им бъдат изплатени премиите от европейското първенство, в рамките на седмица - две", добави Коджабашев.