Зрелищно арестуваната при приемане на подкуп от строителен предприемач Десислава Иванчева е рекетирала чрез посредници и други мастити бизнесмени. Един от тях е Юлиян Димитров – Угото, който е кум на бившата ни футболна звезда и капитан на националния отбор Стилиян Петров.

Преди година бизнесменът, който държи веригата пицарии, поискал да купи общинска земя в района на „Младост 4“. Намеренията му са били да строи огромен ресторант и нощен бар. Още при първоначалните преговори с общината обаче Иванчева била категорична, че няма намерение да продава общински терени.

Седмица по-късно с Юлиян се свързал посредник на Иванчева, който на среща с кума на Стилиян Петров обявил, че казусът му може да бъде разрешен, ако брои 100 000 евро подкуп, пише вестник „Уикенд“. Освен рушвета Юлиян трябвало да реновира и велоалея в „Младост“, която му била посочена он фирмата, на която да възложи ремонта.

Бизнесменът отказал офертата и започнал да разглежда други парцели, собственост на общината. Миналото лято Юлиян Димитров бил търсен от емисари на Иванчева с нова оферта – че ще му бъде разрешено да купи терен при положение, че съдейства при преговори с турската мегакомпания „Гаранти Коза“.

„Човек, близък до Деси Иванчева, е намекнал на Юли, че може да участва в схема за рекет на Гаранти Коза, тъй като той добре познава турците – те купиха от него парцел за 10 милиона евро в Младост. Кумът на Стилиян обаче е почтен бизнесмен и предпочете да не влиза в задкулисните игри на Иванчева и свитата й“, твърди източник на изданието.