Шведският журналист Патрик Еквал явно сериозно се притесни, след като забърка грандиозния скандал. Припомняме, че той си позволи да наклевети Стефка Костадинова в национален ефир, твърдейки, че легендарната българка е била "натъпкана с допинг" при поставянето на световния рекорд от 209 сантиметра в скока на височина. Постижението е ненадминато вече 34 години. 

След огромния отзвук Патрик Еквал реши да премахне от "Туитър" клипа от участието си в куизшоуто "Muren" по SVT, където се прочу, атакувайки Костадинова.

Журналистът беше споделил в социалните мрежи именно частта с обвиненията по адрес на легендарната шампионка.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Преди няколко дни Еквал се оправда пред bTV, твърдейки, че изказването му е било... шега. Преди това Костадинова обяви, че заради името и престижа на българския спорт няма да остави нещата така и ще си търси правата по съдебен път.

Министерството на младежта и спорта също застана зад президента на Българския олимпийски комитет.

55-годишният Еквал е репортер и коментатор за TV4 с богат опит в отразяването на леката атлетика. Основният му мотив за позорната атака срещу една от най-знаменитите лекоатлетки за всички времена се счита фактът, че той тайно се надява рекордът й все някога да бъде отменен и така на първо място във вечната ранглиста с най-добро постижение да излезе любимката му Каиша Берквист, която през 2006 г. преодоля 208 сантиметра.