Словенецът Тими Зайц направи два опита от по 230 метра, с които спечели състезанието по ски полети в германския зимен център Оберстдорф. Това бе и първи индивидуален старт по ски полети за сезона в Световната купа по ски скок.

Зайц получи 449,3 точки и изпревари сънародника си Петър Превц, който завърши втори с 445,1 точки. Превц направи скокове от 230,5 и 232 метра, но оценките на Зайц бяха по-високи, което донесе успеха на по-младия от двамата словенци.

На трето място завърши австриецът Щефан Крафт, остана трети с 440,3 точки след скокове от 222 и 225,5 метра.

Четвърти завърши друг австриец - Михаел Хайбьок, пети остана словенецът Домен Превц, а шестицата се затвори от германеца Андреас Велингер. Световният шампион Карл Гайгер, който е един от любимците на публиката в Германия, обаче се провали и не успя да премине квалификацията.

В класирането за Световната купа по ски скок първи с 1446 точки е Крафт. Втори с 1217 точки е японецът Рьою Кобаяши, а Андреас Велингер е трети с 1142 точки. Всички останали състезатели имат по-малко от 800 точки и имат само теоретични шансове за Големия кристелен глобус до края на сезона.

В неделя в Оберстдорф предстои още едно състезание по ски полети при мъжете.