Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров. В рамките на разговора бяха обсъдени актуални въпроси от сферата на спортната инфраструктура, активности на местните спортни клубове и развитието на масовия спорт. 

Министърът бе запознат с реализирането на важни за града спортни инфраструктурни проекти, сред които за изграждане на училищен физкултурен салон и на подгряваща писта към стадион „Берое“. По-късно Димитър Илиев посети двата обекта заедно с Живко Тодоров като бяха посочени мерки за действие. 

В хода на срещата министърът подчерта, че сериозен финансов ресурс, на който могат да разчитат както общините, така и всички спортни организации, има по линия на националните и международните програми. В тази връзка Министерството на младежта и спорта ще стартира напълно безплатни онлайн обучения за ефективно и целесъобразно усвояване на този ресурс. 

Друг акцент в разговора бе развитието на масовия спорт. В този контекст кметът на Стара Загора сподели добри практики, реализирани в града. Министър Илиев бе категоричен, че екипът му активно работи за осигуряване на достъп до спорт за всички, както и на децата. По темата ведомството е начертало конкретни стъпки. Младежките политики бяха друга основна тема на срещата. 

Инвестициите в обучения на младите хора са водещ приоритет на екипа ни, каза още министър Илиев. В разговора участваха също заместник-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова, бившият председател на Комисията по „Спорт и младежки дейности“ в Община Стара Загора Николай Диков, началникът на отдел „Устройство на територията“ в общината арх. Николай Василев и съветникът на министъра на младежта и спорта Георги Драганов.
 

️ Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров. В рамките на...

Публикувахте от Министерство на младежта и спорта в Четвъртък, 20 юли 2023 г.