Министерството на младежта и спорта ще инвестира 803 865, 67 лв. в реконструкцията на корпус 1 от спортен комплекс “Плиска” в Шумен. Това обяви днес министър Кралев при посещението си в града.

Заедно със зам.-кметoвете Росица Андонова и Найден Косев разгледаха спортното съоръжение, в което тренират над 750 състезатели от отборите по волейбол, баскетбол и хандбал. Залата ще бъде изцяло реконструирана.

Така децата и младежите от Шумен, които тренират там, ще имат добра база за подготовка. При посещението си в Шумен министърът заяви, че вече е обявена обществена поръчка за изграждането на физкултурен салон в III ОУ “Димитър Благоев”.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В учебното заведение се подготвят близо 730 ученици. Игралното поле на салона ще бъде над 550 кв. м., а стойността на инвестицията е 840 000 лв.

“Надявам се и през следващата година да продължим с тази програма, защото имаме много училища, в които липсват физкултурни салони. През последните години се инвестираха много средства в спортна инфраструктура в страната.

В различни спортни обекти правителството е инвестирало над 400 млн. лв. Опитваме се всяка година да увеличаваме парите за българския спорт и това е видимо”, заяви Кралев.