Допинг ченгета отново погнаха националите по вдигане на тежести. След като преди 2 седмици щангистите ни минаха контрол, последва нова акция на републиканското първенство в Асеновград и то в полунощ, съобщава “Стандарт”. Късният час бе заради проточилото се състезание.
 
Освен мъжете, проби дадоха и осем от жените. Шест от тях са от националния отбор, което означава, че целият ни дамски състав на практика е щателно проверен преди европейското първенство в Анталия (6-16 април). Шампионатът в Турция е последна възможност за нашите да вземат олимпийска квота. Жените могат да я получат само ако се наредят между първите шест състава, а мъжете - между първите седем.
 
"Ако удържим резултатите от държавния шампионат, можем да влезем в шестицата. Не сме вдигали на макс, тъй като искаме да скрием от конкуренцията пълните си възможности", сподели за пред изданието селекционерът на дамите ни Кристияна Колева, която вече е определила тима ни за Европейското. В него е и Румяна Колева, която е с азерски паспорт, но не е вдигала за каспийската държава. С писмо лично босът на световните щанги Тамаш Аян е гарантирал, че Руми няма да има проблем в Анталия.
 
Изненадващо българите в Азербайджан Боянка Костова, Валентин Христов и Силвия Ангелова не участваха в местния шампионат. Треньорът на мъжете ни Иван Иванов пък сподели, че не е пуснал на републиканското Стоян Енев заради контузия в ръката.