Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева говори надълго и широко за хората в България, за любовта и омразата, и за бъдещите си планове. Олимпийската вицешампионка призна, че е имала време да опознае хората и да види живота от друг ъгъл, който обаче според нея е смрад.

"Животът е много труден, а хората са малко лоши. Сега, когато не тренирах, не си почивах, а се занимавах с други неща и видях нещата от друг ъгъл, видяното не ми хареса. В спорта има завист, има дразнители, но е по-чист от живота, който е смрад.

Ако един човек знае колко ти коства да постигнеш нещо, никога няма да ти завиди, но това го разбират малко хора. Не искам да им обяснявам, но ако всеки си върши своята работа, ще сме добре. Всеки трябва да види своята паница, да види какво той прави и чак тогава да тръгва да обсъжда другите и да ги оплюва", сподели Златева пред Сашо Диков.

"Всеки спортист има израстване, за да стигне до първите места. Всичко става постепенно, но ние вместо да дадем шанс на спортистите, ги смачкваме. Дайте им шанс, пък после ги коментирайте. Не чета форуми и жълта преса, защото има много злоба. Гледам да не им обръщам внимание, гледам само своя живот. Животът ми е прекрасен, имам си всичко, щастлива съм. Хорската злоба не ме интересува! Кеф ми е, отивам в събота на Карандила, хората ме поздравяват, приятни, усмихнати, за какво ми е злоба?", допълни момичето от село Крушаре.

"Борила съм се по селата за пари. Не съм била по лагери, не съм имала такава заплата. Има такива села, където те канят, предлагат ти пари, за да се бориш и да спечелиш. Борила съм се насериозно с мъже два пъти и това ми беше грешка - прецаках се! Преди Олимпиада ми пуснаха мъж, а той излиза надъхан да те пречука. Но грешката е била моя, че не мога да откажа и да се изложа, а една контузия може да ти опропасти цялата кариера. Правила съм го за хората", откровено е златното ни момиче.

Тя призна, че в момента няма мъж до себе си, но ако срещне точния човек, веднага ще го познае.

"Хубаво е да имам мъж до себе си, но аз като тръгна по лагери - по 2 месеца ме няма, и не знам какво се случва с този човек. Предпочитам засега да съм сама, имала съм гаджета, имала съм сериозни намерения, но не се е получило. Аз не искам да ходя на заведения, а той примерно иска да излиза - мислим за различни неща. Не съм плащала сметките на мъже, с които съм излизала, но има и такива - правят се на мъже, а дойде ли сметката и се оказва, че не могат да я платят. На мен не ми пречи, предпочитам да съм си чиста. Не съм се влюбвала чак толкова много. Оценявам мъжете по това как се държат с хората - не обичам лицемерни, а скромни хора, но не шматки. Не мога да си представя идеалния човек, аз ще го усетя като го видя", каза Златева.

"Направих суджуците, има хора на село, помагат ми, спазваме традициите. Ама други, които се занимават с клането на прасетата, аз само режа пържолките.

Брат ми бе безработен година и половина, но от вчера най-после започна. Аз не съм му помагала. Казвала съм му и на него - не искам аз да му намирам работа. Той е достатъчно голям и може сам да си извоюва позициите, не да му помагам, защото ме познават. По-лошо е, когато помогнеш на роднина. Веднага се почва - Станка помага и всичко е лесно. Аз винаги съм искала сама да се оправям", призна Златева.

"Хората знаят какъв човек съм. В борбата съм Станка Златева, но в живота съм просто Станка. Не живея, за да се показвам и да се правя на някаква. Аз съм си съвсем обикновен човек", допълни възпитаничката на Симеон Щерев.

Тя разкри, че цялата й подготовка ще бъде насочена към олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"На 19-и трябва да пътувам за Грузия и почвам със Симеон Щерев. Трябва да се направи програмата, да се изчистят някой неща. Година и половина съм извън играта и трябва да се прецени добре как да се действа.

Искам олимпийска титла, защото го дължа на много хора, а и го искам заради мен. Има над 2 години до тогава. Имах желание да приключа, но няма човек, който да ми каже "почивай". Всеки ми вика продължавай и вече ми е неудобно да спра.

Аз съм българка, хората тук са ми помогнали и ако не бяха те, нямаше да съм това, което съм. Няма да се състезавам за друга държава. Много хора ми показват, че държат на мен, че ме обичат и се гордеят с мен. А и аз обичам всичко, което имам тук. Чувствам се добре тук, а и съм длъжна заради хората и държавата да продължа да се състезавам за България.

Бат Симо е поел ангажимент и продължава. Той отиде да се развива и да покаже, че може. Сега ще им покаже какво може.

Не, че не ме вълнуват парите, но те не са най-важното. И да ми дадат много пари, ако нищо не става от мен, какво ще направя? С пари всеки може, защо всеки се лакомее? Дайте първо да на паравим нещо, а после да искаме пари. Аз за какво да искам пари, като не съм направила нищо. Хората наистина ми предлагат сериозни пари, но им казах, че не мога. Искам да се състезавам за България. Ето, хората са коректни и позволиха на Симо да ме тренира", завърши Станка Златева.