Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков държа изключително емоционална реч в Европейския парламент.

Камата говори на конферецията за младежта и спорта в Европейския съюз, а в края на своето слово призова Австрия веднага да спре да пречи на България за влизането ни в Шенген и по суша.

Стоичков се развълнува, когато спомена иметo на покойния Трифон Иванов, който направи име като футболист именно в Австрия.

 WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

„Не знам кои са хората, които не ни искат – изригна Стоичков. - Знам, че когато се каже името Трифон Иванов, всички в Австрия знаят кой е. Аз винаги ще си защитавам държавата. Не сме втора или трета ръка! Да се научи австрийският вътрешен министър къде е България и какво е дала на света. Искаме да се чувстваме равнопоставени в голямото европейско семейство.

В Дунава вода няма. Ако в Австрия го изграят по вода, аз го играя на суша. Не може моят народ да страда заради един човек. Няма как да ни пренебрегнеш. Трябва да сте сурови към тези, които не ни искат", заяви Камата в Брюксел.

Преди това Стоичков и Ганев се срещнаха с българския еврокомисар Илиана Иванова, а заедно с нея бяха бившият председател на комисията Жан-Клод Юнкер и комисаря по бюджета Йоханес Хан.

Час по-късно Камата представи книгата си „Историята“ в Европарламента.



Видео: ПЛАМЕН СЛАВОВ / БЛИЦ СПОРТ