Футболната легенда Христо Стоичков говори за един от най-известните ни боксьори в последните години Кубрат Пулев в предаването на bTV "Търси се". Камата се включи по видео връзка, похвали Пулев за всичко, което е постигнал и му пожела да възпитава младите, както двамата са били възпитани в ЦСКА.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Кубрат е личност, която човек трябва да познава. Той е типичният спортист от старата школа, който знае какво е дисциплина и отговорност. Той не спира да мисли за бокса, горд съм, че го познавам и сме много добри приятели. Кубрат никога не се уплаши и показа на целия свят, и то два пъти, че от България можеш да се качиш на ринга - боксира се срещу Кличко и Джошуа. Единственият българин, който два пъти се е качил на този ринг. Независимо, че загуби, на мен ми напълни душата.

Той постигна своите мечти, аз моите. Приятелството, което създадохме в годините, не се купува. То се доказва всеки ден. Кубрат е от тези хора, които кажат "да" е "да", "не" е "не". Характерите ни са много сходни, нашите характери са винаги да побеждаваме, винаги сме защитавали българското. Бих му казал да не се променя, а и той няма закъде да се променя вече. Той показа на целия свят, че от България можеш да бъдеш сред най-големите, това е предостатъчно. Винаги съм гледал мачовете му, с нетърпение съм ги чакал, защото искам да чуя нашия химн, българския химн.

Няма по-хубаво от това да видиш спортист преди среща да чуе неговия химн. Това ме изпълва с това голямо самочувствие, което ние като спортисти имаме в България. Кубрат, брат, искам да ти пожелая здраве, щастие, любов, помагай на малките, учи ги на бокс, възпитавай ги, както нашите родители са ни възпитали, Кубрат, Голяма прегръдка от Маями", заяви Христо Стоичков.