Биляна Дудова отново е европейски шампион! Голямата звезда на женската ни борба спечели за четвърти път в кариерата си златото от първенството на Стария континент. Тя ликува с титлата в категория до 59 килограма на шампионата във Варшава, Полша. Българката показа познатите за нея непримирим дух и мощ, за да сломи съпротивата на рускинята Вероника Чумикова. Нашето момиче стигна до успех с 5:1 точки.

 Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

23-годишната Биляна, която взе сребро през 2020-та в Рим, изостана с точка за пасивност след първата част, въпреки че направи хубава атака, която за съжаление не бе завършена напълно и се размина с 2 пункта. След почивката водената от Симеон Щерев рускиня също бе наказана за пасивност и така резултатът бе изравнен. Малко повече от минута преди края дойде и решителният момент. Българката бе предупредена отново за пасивност, но преди да изтекат 30-те секунди избута Чумикова от тепиха. От руския щаб протестираха, искайки 4 точки, но вместо това Биляна получи още една, повеждайки с 3:1, за да затвори успешно схватката с още една атака.

Така Дудова донесе първо злато за България на първенството във Варшава. Преди нея със сребро се поздравиха Миглена Селишка (50 кг) и Мирослав Киров (74 кг) в свободния стил. Шанс за злато има Юлияна Янева, която ще се бори за титлата при 72-килограмовите.