Все повече реномирани брандове печелят вниманието на своите клиенти с помощта на промоции и бонуси. Първите дават по-добри условия и по-високи коефициенти за дадена среща, докато вторите предоставят малко по-сериозна свобода за забавление. След като всеки оператор се стреми да направи лоялна аудитория, с която да работи, именно бонусите печелят все повече внимание и ориентират доста добре клиентите. Ето защо можем да забележим, че дори в рекламните кампании ще забележим наличието на бонуси, ще се демонстрира тяхната стойност и много други. Струва ли си да се възползваме от тях? Това е един специален въпрос, който ще разгледаме в следващите редове, но преди това нека обясним основната практика.

Бонусите са форма на комплимент, които се дават от всеки букмейкър при регистрирането на нов потребител, при по-сериозна активност или при забавлението на различни безплатни игри. Трябва да запомним, че това не са средства, които се дават като свободен ресурс, който да позволи на играча да го изтегли веднага. Впрочем такава практика никога не е съществувала в нито един друг бизнес. Можем да получим преференциални цени, отстъпки, допълнителен продукт, но не и преведени средства. Какво точно са бонусите? Те са средство за забавление в онлайн платформата или ако говорим за реални обекти – възможност за безплатна игра. Докато средствата не могат да се изтеглят, натрупаните печалби от тях са свободни за употреба и разпореждане по всеки възможен начин, който клиентът сметне за правилен.

С оглед на това, нека се запознаем и с бонусите, които се предлагат в онлайн платформите. Първият е така нареченият стартов или начален бонус, предлаган от букмейкъра като комплимент за доверието. Най-честата практика е при правенето на първия депозит в сметката, операторът да удвои сумата на 100%. Редица потребители обаче правят сериозно проучване, когато избират букмейкъри. Точно по тази причина се търсят и анализаторите, които по-детайлно ще представят положителните и отрицателните страни на оператора. Точно по тази причина ще открием и наличието на специален код за Bwin начален бонус – сайт за анализ и спортни прогнози. Началният бонус е привлекателен, защото позволява на потребителя да се забавлява и трупа опит, при това без да намалява своя собствен депозит. Както вече споменахме, това е възможност за правене на печалби, но без да рискуваме собствените си средства.

Вторият бонус се дава при презареждането на сметката на клиента. Не се различава по нищо от горния, освен със стойността – 50%. Връщането на потребителя показва, че даденият оператор е предложил добра платформа, бил е оценен и е очевидно, че успешната практика ще продължи и напред. Отново имаме фиктивни условия за тегленето на печалби, които най-често изискват самият бонус да бъде разигран в платформата.

Следващите по-специални предложения идват във времето, когато букмейкърът опознае своя клиент, забележи кои игри му допадат повече и когато изготвя своята индивидуална оферта, той ще вземе целия профил и предпочитаните забавления в предвид. Така можем да бъдем сигурни, че и двете страни ще са доволни.

По-специални предложения можем да получим, докато сме активни в самата платформа, след като сме демонстрирали интерес в определени игри или сме изпълнили условията на дадена лоялна програма. Всички изброени средства могат да позволят добавянето на най-различни видове бонуси. Дали ще са под формата на безплатна игра или залог, това зависи изцяло от оператора и неговите практики.

С оглед на това, че можем да спестим личните си средства, да бъдем значително по-смели, особено ако няма да изгубим нищо и имаме шансове за печалба, би било доста трудно да открием причина, поради която да не се налага да правим своите спортни прогнози. Именно така ще сме сигурни, че можем да се насладим на максималното удоволствие, предлагано в дадена платформа.