Председателят на БФ Гребане Светла Оцетова обяви, че е внесла кандидатурата си за председател на Българския олимпийски комитет (БОК) на предстоящото Общо отчетно-изборното събрание на централата, което ще се проведе на 18-ти септември.

"Подадох кандидатурата си за председател на БОК. Очаквам да ми потвърдят, че всичко с документите е наред. Ще видим какви са шансовете ми на 18-ти септември. Естествено, че имам подкрепа. Водих доста разговори с много хора, след като стана ясно, че Общото събрание ще бъде и изборно. Не мога да кажа дали само Стефка Костадинова ще ми е конкуренция. До 28-ми август има още време. Със сигурност ще има и други кандидати", заяви Светла Оцетова на днешната пресконференция преди световното първенство в Познан.
 
Олимпийската шампионка от Монреал'76 е много ценена в международните спортни структури. От дълги години тя е главен проектант на най-големите и важни гребни канали по света. След като изгради тези за Олимпиадите в Барселона'92, Атланта'96, Сидни 2000, Атина 2004 и Пекин 2008, сега Оцетова участва в строежа на канали в Лондон, Сингапур, Чикаго, Рио де Жанейро, Токио, Мадрид, Истанбул и Ирландия.
 
До 28-ми август е срокът за подаване на кандидатури за поста председател на БОК, който в момента се заема от Стефка Костадинова./БЛИЦ