ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Съветникът на Владимир Путин по въпросите на спорта Игор Левитин зарадва руския президент, че спортистите от повечето държави по света се обединяват около подкрепата си за Русия. Бившият министър на транспорта направи коментар пред телевизия „Матч ТВ“, в който изрази увереност, че международните спортни федерации няма да допуснат политиката да доминира над спорта.

„Суверенитетът на спорта се изразява в свободният достъп на всички и разделяне от политиката. Главният принцип е свързан с факта, че политиката не бива да се меси в управлението на спорта. Русия е основен фактор в олимпийското семейство и все повече държави по света ни подкрепят. Наблюдава се началото на световно обединение в наша полза. Мнозинството на спортистите от други националности се сплотяват около убеждението, че руските спортисти трябва да бъдат върнати в международните състезания. Те добре разбират, че политическите ръководители не бива да доминират върху решенията в спорта. Само така се гарантира, че спортистите няма да бъдат дискриминирани“, обяви Левитин.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

В същото време руският министър на спорта Олег Матицин отбеляза, че отсъствието на представители на страната в различните международни прояви само носи ущърб на спорта.

„Нашето отсъствие носи големи поражения на спорта. Не само във финансов аспект, но и в качеството на самите състезания. Световните федерации разбраха, че губят пари и престиж. Ние обаче няма да се молим на никого, не виждам и никакви причини да го правим“, коментира Матицин.

Както е известно, спортисти и отбори от Русия и Беларус бяха извадени от международните състезания от началото на военните действия в Украйна, които започнаха преди почти 16 месеца. От месец март насам МОК препоръча връщането на руснаци и беларуси , но при изключително строги условия.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!