Трикратният световен шампион по спускане с шейни Роман Репилов реагира остро и нападна украинския футболен гранд Динамо (Киев), който сподели видео, посветено на войната, която Русия отприщи срещу Украйна.

„Войната в Украйна е нещо повече от война за нашата независимост. Това е защита срещу нова идеологическа болест, която може да унищожи целия свят! Нека спрем рашизма (руски фашизъм – тоталитарна фашистка идеология) - спасете света!", се казва във видеото.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Целият „солидарен свят“ се радва. Инстаграм забранен, русофобия на максимална скорост, руснаците са лоши. Но не съм длъжен да доказвам нищо на никого. Вече направих всичко. Петлите, които пеят най-силно, са нищо сами по себе си нито в спорта, нито в живота и никога няма да постигнат нищо без помощта на Русия. Дори във вакуум ще намерим къде да се подобрим, но в най-добрите сценарии те дори няма да могат да се доближат до нас. Дори ако трябва да издържим, да преодолеем всички политически и житейски събития, можем, ще бъдем най-добрите, това е нашата природа, независимо какво казва някой. Ако всеки го иска, можем да го направим. Просто знайте това, защото това ни прави руснаци!”, написа Репилов.

  ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА