Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова прекрати кариерата си само на 22-годишна възраст.

"Днес, 24-и декември, официално обявявам края на своята спортна кариера. Това беше един прекрасен, дълъг път от 16 години, заяви 22-годишната Солдатова. По този път срещнах и се сблъсках с много неща, но сега искам да си спомням само хубавите. Няма за какво да съжалявам, няма и за какво да тъгувам. Постигнах толкова, колкото в детството си не съм и мечтала. На 6 годинки едно малко момиченце с майка си и брат си отиде да търси залата по спортна гимнастика, но се оказа, че сме влезли в тази по художествена. Кой да знае тогава, че тази грешка определя съдбата ми за години напред и целият ми живот", сподели Солдатова.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Солдатова не е участвала на състезания от септември 2019 г., когато се оказа, че има проблеми с храненето и беше приета в болница. Наскоро тя отправи послание към всички момичета по света, които страдат от булимия. "Успях да се справя и да спечеля благодарение на позитивното отношение, което спортът ми даде. Желанието да продължиш, независимо от всичко, ми помогна много", разкри рускинята как се е справила с болестта.

Александра Солдатова има четири златни, три сребърни и един бронзов медали от световни първенства. Освен това е трикратна европейска шампионка.