Всички световни медии отрази с нескрита тъга смъртта на олимпийския ни шампион по вдигане на тежести от 2004 година Милен Добрев. Както БЛИЦ първи съобщи, вчера 35-годишният тежкоатлет бе намерен безжизнен в дома си.

ББС, Ройтерс, Глобо, Екип, Евронюз и много други издания отбелязват тъжната за България новина. Почти всички водещи медии публикуват видео от триумфа на Добрев в „Никиа Олимпик Хал” на 25 август 2004 година.

Изданията от цял свят цитират думите на треньора Пламен Аспарухов пред БЛИЦ. "Плача, в шок съм, не мога да спра. Как е възможно?! Той беше най-добрият човек, когото познавах”.


„Последният олимпийски шампион на България във вдигането на тежести си отиде от инфаркт на едва 35 години". „Инфаркт отне живота на един от най-големите български тежкоатлети, който стигна върха в кариерата си на олимпиадата в Атина през 2004 година - Милен Добрев". "Добрев властваше в категория до 94 кг в периода 2002-2004 година, като спечели една олимпийска, една световна и две европейски титли. Той приключи със спорта през 2008 година“. Това са само част от заглавията в медиите по света.

Най-емоционални са балканските издания, които тръбят „Страшно! Милен Добрев намерен мъртъв”, „България е в шок”. Издания от Бразилия, Португалия, Италия, Индия и много други изказват своите съболезнования за кончината на Добрев.