Евгения Тарасова и Владимир Морозов защитиха европейската си титла при спортните двойки на европейското първенство по фигурно пързаляне в Москва (Русия), съобщава beautyinsport.com. За четвърти път в последните десет години „Сборная“ печели целия подиум. Втори и трети са Ксения Столбова/Фьодор Климов и Наталия Забяко/Александър Енберт. Лидерите от първия ден Ванеса Джеймс и Морган Сипре останаха на 1 стотна от подиума.

За младите Тарасова и Морозов това е четвърто европейско и четвърти медал, след два бронза и титлата от миналата година. Те стартираха от пета позиция с пасив от 5 точки, но се хвърлиха за победа, стартираха с четворен туист и изиграха всичко така, както е заложено – без нито една грешка. Всички елементи получиха ниво на трудност 4 за крайното 221.60 точки. Преди година те победиха с 6 точки повече.

Столбова и Климов, за които се очакваше да заместят Татяна Волосожар и Максим Транков, така не успяват да спечелят голямо състезание (с изключение на един Гран при финал). Партньорката имаше проблеми със скоковете , но все пак 211.01 точки се оказаха достатъчни за среброто. Забяко и Енберт направиха вероятно най-силната волна програма в кариерата си и събраха 210.18 точки. Интересно е, че при трите двойки главен треньор е Нина Мозер.

Една стотна лиши Ванеса Джеймс и Морган Сипре от медал. Французите останаха със 210.17 точки. Партньорката не издържа на напрежението и сред прекалено много греши дуетът не успя отново да се качи на подума.

Пети и шести са двойките от Италия Валентина Маркей/Ондрей Отарек и Никол Дела Моника/Матео Гуарисе.