Бившият световен шампион в тежка категория Майк Тайсън и холивудската звезда Силвестър Сталоун официално се превърнаха в боксови легенди.

44-годишният Тайсън и 64-годишната екшънзвезда Сталоун бяха включени в Международната боксова зала на славата след официална церемония в американския град Канастота, намиращ се в щата Ню Йорк. Още през декември миналата година иманета на двамата бяха обявени, че са сред избраните за 22-ата церемония по приемане в Залата на славата, но едва снощи това се случи официално. Майк Тайсън бе удостоен с тази чест заради кариерата му в бокса, а Силвестър Сталоун заради ролята му в култовия американски филм “Роки”, който сепечели “Оскар” през 1976 година.

112_2.jpg

Освен Тайсън и Сталоун честта ще бъдат удостоени имаха още бившият мексикански световен шампион за професионалисти в три категории Хулио Сесар Чавес, треньорът Игнасио "Начо" Беристайн, водил Мексико на три Олимпиади, и извел 18 професионалисти до титли, реферът Джо Кортес и бившият световен шампион в лека-полусредна категория Костя Цзю, който е етнически татарин, роден в бившия СССР.

Като аматьор Костя Цзю бе включен в сборния отбор на Европа, който през есента на 1989 година имаше мач срещу българския национален отбор в "Двореца на спорта" във Варна в бенефис на Ивайло Маринов - боксьор номер 1 на България за XX век. /БЛИЦ