Невяна Владинова от клуб "Левски" спечели титлата в многобоя при жените в 18-ото издание на международния турнир по художествена гимнастика "Маргарита Рангелова". Сребърното отличие стана притежание на съотборничката й Катрин Тасева, а бронзовият медал спечели японската състезателка Юри Онуки.

Призът "Маргарита Рангелова" се връчва по традиция на треньора на спечелилата многобоя при жените гимнастичка и тази година носител стана Бранимира Маркова, личен треньор на шампионката Невяна Владинова. В турнира участват гимнастички от 19 клуба от 12 държави.

"За мен е удоволствие, че след известно прекъсване този турнир отново е жив и ние сме тук, за да се насладим на таланта на нашите гимнастички, както и на гимнастички от други страни", заяви президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева.

При девойките шампионка в многобоя стана отново представителка на клуб "Левски" - Бистра Старейшинска, следвана от Киара Маджарова от Черноморец (Бургас). Финалите на отделните уреди при жените и девойките са по-късно днес в зала "Универсиада".