Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Стената на славата на гимназия „Уитсчърч“ е дължа 15 метра. На нея са окачени портретите на много бивши ученици на училището, които след това са постигнали успех в живота. Сред снимките има и такива на няколко спортисти, но най-голямо впечатление правят изображенията на трима. Футболната звезда Гарет Бейл, легендата на ръгбито Сам Уорбъртън и най-новият герой на световното колоездене Герейнт Томас, който днес се очаква да спечели Тур дьо Франс.

Освен училището, общото между тримата е и един човек. Това е учителят по физическо възпитание Стив Уилямс. Ако днес Томас триумфира на „Шанс-Елизе“ като победител в Колоездачната обиколка на Франция, г-н Уилямс ще реализира собствен своеобразен хеттрик. Ще стане човекът, възпитал в спорта три от съвременните спортни герои на Уелс. Герейнт Томас има повече от две минути аванс преди днешния последен етап на Тура и трябва само да се задържи на велосипеда до края, за да спечели най-престижното колоездачно състезание в света.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Нямам специална рецепта за подготвяне на големи спортисти. Не слагаме нищо във водата, но пък предоставяме на учениците си най-добрите условия за спорт. Разполагаме с плувен басейн и 10 футболни терена, които могат да се ползват целогодишно. Освен това по възможно най-добрия начин подкрепяме тези, които демонстрират спортен талант. През годините училището е имало редица изявени ученици, които след това са постигнали успехи в живота. Моята лична гордост са Сам, Гарет и Герейнт. Това е невероятно! Не мисля, че дори „Холивуд“ може да измисли подобна история. Нямам думи да опиша усещането си. Единственото, което ми идва на ум е „Ехааа!“, заяви Стив Уилямс.

„Герейнт Томас беше изключително надарено дете с огромно чувство за хумор. Подобно на Бейл и Уорбъртън, той беше добър във всеки един спорт, но избра колоезденето още 14-годишен. Не мисля, че някой вече може да го упрекне. Няма да забравя колко добър беше в леката атлетика. Още ми е пред очите финалния му спринт във финала на 1500 метра“, допълни учителят на спортните звезди.
По материали от британските медии Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ