ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившата олимпийска плувкиня на Великобритания Хелън Смарт почина внезапно на 43 години, информира ВВС. Смъртта ѝ е истински шок за нейното семейство, приятели и колеги.

Само преди няколко седмици Смарт била на върха на щастието, след като е обявена за главен учител в начално училище в Уигън, където работела след края на състезателната си кариера.

Да стане учител била детската мечта на Хелън. Истинска гордост за нея било полученото признание за избор като главен учител.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Хелън Смарт представя Великобритания на олимпийските игри в Сидни през 2000 г., където плува на 200 метра гръб. Две години по-рано печели бронзов медал в същата дисциплина на игрите на Британската общност. През 1998 г. става европейски шампион в малък басейн, а на следващата година печели и световната титла в 25-метров басейн.

През 1996 г. Хелън взима златен медал от европейското първенство за юноши девойки на 200 метра гръб. По време на квалификациите за Олимпиадата в Сидни тя поставя британски рекорд на коронната си дисциплина. На олимпийските игри, където е само 19-годишна, завършва на 15-о място. След това прекратява кариерата си, за да стане учител.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!