25-годишна жена загуби живота си, след като беше прегазена от лека кола. Причина за трагичния инцидент е падане на младата дама от управлявания от нея велосипед, след което се изтъркулва в насрещното платно, където е връхлетяна от минаващ автомобил. Тя загива на място и извиканият спешен екип единствено констатира смъртта ѝ.

Жертвата е японската национална състезателка по триатлон Цудой Миязаки, а мястото на трагедията е в близост до френския град Орлеан. По време на инцидента младата жена е провеждала тренировка по колоездене с още двама свои съотборници.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Само преди дни Миязаки участва на състезание в Испания. През 2019 г. тя става национална шампионка на Япония по триатлон във възрастова група до 23 години. Усилията и в последните месеци са били насочени към попадане в олимпийските игри в Париж през 2024 г., както и в тези през 2028 г. в Лос Анджелис.

Френските власти са започнали разследване на инцидента, довел до смъртта на младата спортистка. Зад волана на автомобила, който прегазва Цудой Миязаки, е бил германски гражданин, който живее във Франция. Направеният му тест за употреба на алкохол и наркотици и отрицателен.