Женският хандбален клуб Арми Лукс от гръцкия елит обвини бившия си треньор Иван Чоп, че е инсценирал смъртта на собствената си дъщеря, за да може да поеме друг клуб.
 
„Преди два дни бяхме шокирани от Иван Чоп, който поиска да прекрати договора си с нас заради внезапната смърт на 10-годишната му дъщеря. Това обаче се оказа невероятна измама“, заяви президентът на Арми Лукс Андреас Конгас.
 
„Той заяви, че дъщеря му е била блъсната от кола, изпаднала е в кома и след това е починала. Изглеждане много нещастен и имаше много свидетели на случката. Намерихме му самолетен билет, моят син го изпрати до летището с такси“, разкри Конгас.
 
На следващия ден президентът на Арми Лукс научил от свой приятел, че всъщност словенският специалист е постигнал договореност да поеме босненския Борац (Баня Лука).
 
„Когато моят приятел ми каза каква е истината, не можех да повярвам. Обадих се на Чоп по телефона и говорихме на английски в продължение на половин час. Опитах се да разбера защо е трябвало да лъже за смъртта на дъщеря си, но не получих отговор“, обяви Андреас Конгас.
 
Босът на Арми Лукс обяви, че е информирал Гръцката хандбална федерация и Европейската хандбална федерация за случилото си. Той беше категоричен, че ще поиска съдебни действия срещу Иван Чоп.