Българските боксьори спечелиха първи златни медали от международния боксов турнир за Купа "Странджа", който се провежда в столичната зала "Универсиада".

В категория до 60 килограма Любомир Тодоров победи на финала англичанина Лейн Уивър. Сблъсъкът беше много оспорван, като крайният резултат след три рунда беше 11:10 в полза на Тодоров.

Българският боксьор се радваше на сериозна подкрепа от пълната зала "Универсиада" и заслужено триумфира с титлата в своята категория.

След него и Стефан Иванов успя да грабне златото. Представителят ни в категория до 52 килограма ликува, след като заби "смъртоносно" ляво кроше на европейския вицешампион от Москва 2010 Ендрю Шелби от Англия и го нокаутира в третия рунд.

"В този мач Бог беше с мен, даде ми сили и спечелих. Шелби е много добър боксьор и съм изключително щастлив, че го победих", коментира пред БНТ Стефан Иванов веднага след успеха.

Другите ни двама представители на финалите - Александър Александров и Тервел Пулев, се боксират по-късно тази вечер.

Междувременно кубинецът Лазаро Алварес Естрада, който в сряда отстрани Детелин Далаклиев в първи кръг, взе златото при 56-килограмовите.