Плъзналата информация, че световната антидопингова агенция (УАДА) е загубила всички проби на спортистите от националния тим на САЩ, вземани между 1990 и 2016 година, разбуни духовете в последните часове. Твърди се, че човек от почистващия персонал е бутнал стелажите с пробите на американците и така 30 хиляди стъклени шишета са се разбили.

Информацията звучи доста нереална и в последните часове е сред най-обсъжданите теми в социалните мрежи.

"Грандиозен гаф или голяма измама всъщност е това", чудят се мнозина.

"Това вече граничи с фантастиката. Няма такава наглост", написа изтъкнатият ни лекоатлет Йоло Николов, който е треньор на олимпийците ни Милица Мирчева и Митко Ценов.

"Тези шишета са от много дебело подсилено стъкло, което дори да хвърлиш, няма да се счупи. Да не говорим за попадение 30 000 от 30 000. Чаши от кристал да са няма да могат да се счупят 30 000 от 30 000. Това е най-голямата глупост, която съм чувал", сериозно се усъмни Йоло Николов.

"Другото интересно нещо е броят на пробите. Говорим за 26 години и общо 30 000 проби. Разделено на ден се получават по три проби на ден. Става въпрос за САЩ, 300-милионна държава с поне няколко милиона спортисти във всякакви спортове. Три проби на ден... Ако всичко това е истина, за какво ли се борим изобщо", добави Николов.