Капитанът на младежкия хокеен клуб Динамо (Санкт Петербург) Тимур Файзутдинов почина на 19-годишна възраст. Това обявиха от клуба на официалния си профил в руската социална мрежа „ВКонтакте“.

На 12 март Файзутдинов получи сериозна контузия на главата, след като беше ударен от шайба по време на мач от Младежката хокейна лига срещу Локомотив (Ярославъл). Младежът веднага е приет в болница и настанен в реанимация, но така и не идва в съзнание.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Лекарите оценяват състоянието му като критично. Той не е можел да диша самостоятелно и е поставен на изкуствена вентилация на белите дробове.

Според руската информационна агенция ФАН, причината за смъртта на Тимур Файзутдинов е спиране на сърцето, което е причинено от удара с шайба, която попаднала в сънната артерия.

От началото на сезона капитанът на Динамо (Санкт Петербург) е участвал в 54 мача на тима си, в които се е отличил със седем асистенции.

„Много злощастен случай. От името на Хокейната федерация на Русия поднасям съболезнования на родителите, близките и съотборниците на младия играч. Готови сме да подпомогнем семейството на Тимур Файзутдинов“, обяви вицепрезидентът на централата Роман Ротенберг.;