Борците в свободния стил се прибраха в България след Игрите в Баку. С тях пътува и президентът на федерацията Валентин Йорданов.

"Доволен съм от представянето, но мжеше и по-добре. На всяко едно първенство има за какво да се съжалява. Да се надяваме, че това е един етап от подготовката. Спортистите е трудно да гонят два върха в една година - дано върхът е Световното през септември. Най-важно е да се спечелят квоти за Олимпиадата", заяви Йорданов на Летище София.

"Разчитахме на Станка Златева, която преди един месец победи същата съперничка с 10:0. А сега загуби в пъвата минута. При един опитен състезател с дълга кариера му минават такива мисли (дали ще се откаже). Нека тя да реши. Аз смятам, че има възможности да продължи. Окуражавах я, казах й, че и тя има вина. Първата среща винаги е най-трудна", допълни президентът на родната борба.

На въпрос, ще има ли промени след Баку, Валентин Йорданов каза: "Може би ще наблегнем на по-млади състезатели, да им дадем път на тях."

"Много съм доволен от женския отбор. Даже дадох момичетата за пример на мъжете - казах им, вижте лицата им, ожулени, посинени."

Валентин Йорданов бе попитан как ще коментира поведението на Симеон Щерев, който понесе на гръб състезателката Мария Стадник след финала в категория 48 килограма, обгърнати със знамето на Азербайджан. Щерев е начело на отбора на Азербайджан, а в спора за златото неговата състезателка победи българката Елица Янкова. "Симо е добър треньор, другото оставяме на вас да коментирате."