ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Володимир Зеленски засипа с похвали парижкия кмет Ан Идалго заради твърдата ѝ подкрепа на украинската позиция за недопускане на спортисти от Русия и Беларус на олимпийските игри във френската столица през следващата година.

Идалго пристигна за Срещата на градовете и регионите, която се провежда в Киев. В изявлението си тя потвърди пред президента на Украйна твърдата си позиция, че руснаци и беларуси не трябва да участват на Олимпиадата до края на военните действия. Кметът на Париж дори се качи на сцената по време на изявлението на Зеленски и двамата размениха приятелски целувки.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

„Искам специално да отбележа абсолютно принципната позиция и подкрепата към Украйна на кмета на Париж заради нежеланието да допусне до олимпийските игри руската идеологическа пропаганда. Очевидно, че страната-агресор ще направи всичко възможно, за да оправдае себе си чрез спортни постижения. Затова е важно до края на военните действия руската държава да не получава достъп до спортните състезания. Особено до Париж, който ще бъде домакин на олимпийските игри през 2024 г.“, заяви Володимир Зеленски.

„Днес кметът на френската столица още веднъж потвърди, че не вижда място за представители на агресорите в Париж. Това е ясен сигнал на подкрепа към Украйна и сме благодарни за него. За съжаление такива сигнали се пренебрегват от Международния олимпийски комитет, където бюрокрацията и личните интереси властват над олимпийските принципи“, допълни украинският президент.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК