"Кондензиралата" от двата стартови дни ВИП тълпа наброяваше 27 Много Важни Играчи, дошли в Гранд Хотел и Казино Интернационал да се борят за BPT VIP купа, балкански покер престиж и един допълнителен и много атрактивен подарък - билет за участие в Главния турнира на финала на BALKAN POKER TOUR - PokerStars BALKAN POKER FESTIVAL.

По-голямата "предварителна" порция играчи окупира ИНТЕРНАЦИОНАЛните покер маси в Ден 1а на VIP турнира и с добавка от 23 попълнения във втората стартова сесия, VIP турнирът на BPT се оказа най-голямия турнир в Сезон 1 на сериите досега с общо 59 играчи от различни националности.

Различното в този последен ден беше "обръщането" на темпото, което още при старта на играта заподскача лудешки и само за час от последните 27 отпаднаха десетина. Стартовите дни разбира се са съвсем различни и в началото на играта всеки опипва почвата, ориентира се в обстановката, а и кой бърза да си ходи по никое време.

Офиалната покер медия на BALKAN POKER TOUR - PokerNews.bg, следеше развитието на играта отблизо и за да се информирате за хода на събитията просто идете на специализираната страница за директно отразяване на BPT VIP турнира на сайта на PokerNews.bg

BPT VIP Team продължи участието си и в третия ден от играта с две от своите остриета, след отпадането на Симеон "AstraLa" Тодоров в Ден 1а. Андрей Марков и Симеон "don_flo" Цонев  пристигнаха в покер залата на Интера със своите BPT VIP фланелки, за да защитава честта на отбора, макар и в самостоятелни битки за титлата. Симо Цонев загуби своята, след като с последните си няколко блайнда заложи на своите Q-4 купи и бе тотално сразен от поповете на Еди.

Мирослав Данов игра с много голямо желание за победа през целия турнир и за снимка с BPT VIP купата. Съпругата му дори постави негова снимка от турнира в профила му във Facebook. Миро спечели важни ръце в Ден 2 на турнира и през цялото време разполагаше с голям и удобен за маневриране стак.

До финалната маса се стигна малко преди почивката за вечеря, след отпадането на Валентин Върбанов, който спука първия символичен балон - този за оформяне на финалната маса от 9 играчи. Вальо разполагаше с две прекрасни дами, но засечка от страна на Еди, който обърна А-9 в тази атака, които бордът услужливо "удвои".

След събирането на играчите на една маса турнирът "застина" в "балонна" борба и минаха почти два часа преди Андрей Марков да стане от масата с празни ръце. Е, малката утеха от събраните €15 на калпак все пак облекчава.

Играта на финалната маса продължи бавно, а Оги Иванов трупаше ли трупаше чипове, а dimitko успя да се удвои няколко пъти и в крайна сметка стигна до третото място в турнира.

Финалната битка изглеждаше доста неравностойна с планината от чипове пред Оги, който в крайна сметка прибави и последните "покер стотинки" на Петър Василев към своята и без това препълнена чип съкровищница. 

В последната ръка той спечели срещу Петър Василев, който бутна последните си няколко чипа с {5-Spades}{9-Hearts} на флоп {j-Spades}{9-Diamonds}{7-Diamonds}. Оги плати веднага с {j-Hearts}{2-Clubs} и спечели, след като на търна дойде {6-Diamonds}, а на ривъра {q-Clubs}
.

Вторият специален турнир от програмата на BALKAN POKER TOUR Сезон 1 беше едно много приятно, макар и не кратко превижяване за играчите, които участваха в един професионален турнир с голям начален стак, дълбока и позволяваща маневри структура и отлично подготвен персонал.

Сега предстоят няколко редовни BPT турнира, за датите на които може да се информирате от програмата на тура, а в началото на септтември отново тур, в Интера, ще "закипи" големият финал на BALKAN POKER TOUR - PokerStars BALKAN POKER FESTIVAL. Квалификаците в PokerStars направо сепръскат по шевовете и в почти всеки супер сателит се печелят двойно и тройно по-голямо количество пакети от ГАРАНТИРАНИТЕ, което показва огромния интерес към тура от цял свят. Към 1 август има 36 спечелени билета, между които 4 пакета, а още първият "пакетен" супер сателит предизвика фурор с огромен награден фонд от почти €7000, и малко не достигна да се съберат пари за цели 5 пакета. С 4 "първи" попадения следващата неделя се очаква истински бум на същата тази квалификация с вход €90, а за да сте в час с набъбващата бройка класирани следете червената лента на главната страница на BALKAN POKER TOUR.

Първият
BPT VIP турнир е в историята, но всички вие оставате все така Много Важни Играчи и ние ви пожелаваме много успехи изпълнения с неравности балкански покер път. Намерете най-краткия маршрут към финала на BPT и помогнете на голямата BPT покер купа да остане в България!/БЛИЦ