Световният шампион в тежката категория във версия WBC Виталий Кличко ще защитава титлата си на 12 декември в Берн в мач срещу американеца Кевин Джонсън.

38-годишният Кличко, който има 38 победи (7 с нокаут) и две загуби в кариерата си през миналия месец победи Крис Ареола в Лос Анджелис, след като съперникът му отказа да излезе за 11-ия рунд.

Боят с Джонсън ще бъде третата защита на титлата за Кличко в рамките на тази година, след като през май победи с нехнически нокаут в деветия рунд Хуан Карлос Гомес.

Предстоящият мач с американеца ще бъде първият за Кличко в Швейцария и ще се проведе в “Пост Финанс Арена” в Берн. Джонсън обяви, че ще спечели мача и най-накрая ще има американски шампион в тежката категория. Владимир Кличко притежава титлите във версиите IBF и WBO, докато руснакът Николай Валуев е шампион във версия WBA.

Виталий Кличко няма загуба след техническия си нокаут срещу Ленъкс Люис през 2003 г. Тогава мачът бе прекратен заради аркада над лявото око на украинеца в момент, в който той водеше по точки в картите и на тримата съдии около ринга./БЛИЦ