Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбълът жени ще представят България на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Лисабон (Португалия), който ще се проведе от 17 до 20 март.

В съпътстващия турнир при жените участие ще вземат Боряна Калейн и Мадлен Радуканова, а при девойките - Йоана Николова, Полина Иванова, Галатея Герова и Елизабет Йовчева.

Поредното официално контролно състезание на националния отбор индивидуално жени и девойки се проведе вчера в зала "Раковски". Сред съдиите бяха трикратните световни шампионки Мария Гигова и Мария Петрова.

Контролното при жените спечели Невяна Владинова от Левски, която събра сбор от 69.850 точки (17.750 точки на обръч, 17.300 на топка, 17.400 на бухалки и 17.400 на лента).

Втора се класира Катрин Тасева (Левски) със сбор от 66.450 точки , а трета е Ерика Зафирова (Олимпия 74, Бургас) с 63.500 точки. Четвърта е Боряна Калейн, а пета - Мадлен Радуканова (и двете от Левски Триадица). Единствено Сара Стайкова не взе участие в контролното.

При девойките първа е Йоана Николова (Чар ДКС, Варна) със сбор от 61.300 точки, а след нея се класираха Галатея Герова (Тракия Елит, Пловдив) с 58.400 точки и Полина Иванова (Черноморец, Бургас) с 58.000 точки

На контролното присъстваше председателят на БФХГ Илиана Раева, която заяви, че е много впечатлена от представянето на момичетата както в категория жени, така и при девойките. Според Раева всички са показали много сериозно израстване в сравнение с предишното контролно и са работили много във всяко едно отношение.