БОСТЪН БРУИНС – Торонто Мейпъл Лийфс 5:1
(1:1, 2:0, 2:0)
В серията: 1:0 за Бостън
* Брад Маршан, Дейвид Бейкс и Давид Крейчи вкараха при числено предимство, а Туука Раск направи 26 спасявания за Бостън, който поведе в плейофната серия на Източната Конференция на НХЛ. Давид Пастърняк и Шон Курали също бяха точни. Зак Хаймън се разписа за Торонто, а Фредерик Андерсен отрази 35 удара. Вторият мач е в събота в Бостън.

ТАМПА БЕЙ ЛАЙТНИНГ – Ню Джърси Девилс 5:2
(2:0, 1:1, 2:1)
В серията: 1:0 за Тампа Бей
* Ондържей Палат, Тайлър Джонсън и Яни Гурд се разписаха и позволиха на Тампа Бей да води с 3:0 само две минути след началото на втората третина. Алекс Килорн и Никита Кучеров (на празна врата) също се разписаха за успеха, с който „светкавиците“ поведоха в плейофната серия на Източната Конференция. Андрей Василевски направи 29 спасявания за домакините. Тайлър Хол се отличи с гол и асистенция за „дяволите“, а Травис Зейджак също беше точен. Кевин Кинкейд отрази 27 удара към вратата на Ню Джърси. Вторият мач от серията е в събота в Тампа Бей.

Вашингтон Кепитълс – КЪЛЪМБЪС БЛУ ДЖАКЕТС 3:4 след прод.
(2:0, 0:1, 1:2, 0:1)
В серията: 1:0 за Кълъмбъс
* Артеми Панарин вкара 6:02 минути след началото на продължението и Кълъмбъс поведе в плейофната серията на Източната Конференция. Александър Венберг, Томаш Ванек и Сет Джоунс също се разписаха за Блу Джакетс, а Сергей Бобровски направи 27 спасявания. Лошата новина за тима е контузията на Венберг през третата част, заради която той напусна леда и не се завърна в игра до края на мача. Евгени Кузнецов се разписа два пъти за Вашингтон, а Деванте Смит-Пели също беше точен. Филип Грубауер отрази 23 удара към вратата на Кепитълс. Вторият мач от серията е в неделя в американската столица.

НЕШВИЛ ПРЕДАТЪРС – Колорадо Авъланч 5:2
(0:1, 2:1, 3:0)
В серията: 1:0 за Нешвил
* Филип Форсберг вкара два гола през третата част и Нешвил обърна Колорадо за победата, с която поведе в плейофната серия на Западната Конференция на НХЛ. Остин Уотсън добави едно попадение и асистенция. Крейг Смит и Колтън Сисънс също се разписаха, а Раян Джохансън подаде за два гола. Пека Рине завърши с 25 спасявания. Никита Задоров и Блейк Комо бяха точни за Колорадо, а Джонатан Берние отрази 26 удара. Вторият мач от серията е в събота в Нешвил.

Анахайм Дъкс – САН ХОСЕ ШАРКС 0:3
(0:0, 0:3, 0:0)
В серията: 1:0 за Сан Хосе
* Ивендър Кейн блесна с два гола за Сан Хосе, а Брет Бърнс също се разписа за успеха, с който Сан Хосе поведе в плейофната серия на Западната Конференция. Джо Павелски се отличи с две асистенции, а Мартин Джоунс направи 25 спасявания. Джон Гибсън отрази 31 удара към вратата на „патоците“. Анахайм приема и втория мач, който ще се играе в събота.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ