ФИЛАДЕЛФИЯ ФЛАЙЪРС – Бостън Бруинс 4:3 след прод.
(1:0, 1:1, 1:2, 1:0)
* Клод Жиру вкара втория си гол в мача само 1:21 минути преди края на продължението, а Филаделфия се доближи до участие в плейофите. Травис Конекни добави едно попадение и една асистенция. Нолан Патрик също се разписа, а Петър Мразек направи 36 спасявания. Патрис Бержерон вкара за Бостън 3,8 секунди преди края на редовното време и прати мача в оувъртайм. Ноел Ачари и Давид Пастърняк също бяха точни за Бруинс, а Антон Худобин отрази 20 удара.

Тампа Бей Лайтнинг – НЕШВИЛ ПРЕДАТЪРС 1:4
(0:1, 1:1, 0:2)
* Филип Форсберг блесна с два гола и асистенция за успеха на Нешвил, който се приближи до спечелване на Президентс Трофи за най-добър отбор в редовния сезон на НХЛ. Крейг Смит и Раян Джохансън също бяха точни за Предатърс, а Юусе Сарос направи 29 спасявания. Ондържей Палат се разписа за Тампа Бей, а Андрей Василевски отрази 21 удара. „Светкавиците“ играха през последните две третини без капитана си Стивън Стамкос, който получи контузияв долната част на тялото.

Монреал Канейдиънс – НЮ ДЖЪРСИ ДЕВИЛС 1:2
(1:0, 0:0, 0:2)
* Тейлър Хол вкара при числено намален състав в края на третата част и донесе победата на „дяволите“. В началото на последния период Нико Хишиър изравни резултата за Ню Джърси, който увеличи аванса си пред Флорида Пантърс в битката за последното място в плейофите на Източната Конференция. Вратарят на Девилс Кийт Кинкейд завърши с 25 спасявания. Даниел Кар се разписа за Монреал малко преди края на първата третина. Кери Прайс отрази 30 удара в своя мач №556 за Канейдиънс и по този начин се изравни с легендата Жак Плант за вратар с най-много изиграни срещи в клубната история.

Питсбърг Пингуинс – ВАШИНГТОН КЕПИТЪЛС 1:3
(0:1, 0:1, 1:1)
* Филип Грубауер направи 36 спасявания, а Вашингтно Кепитълс отбеляза мач №1000 на звездата си Александър Овечкин в НХЛ с победа над шампиона Питсбърг Пингуинс и със спечелването на титлата в Дивизия Метрополитън за трета поредна година. Овечкин не успя да запише точка в мача, но с попадения за тима от американската столица се отличиха Ти Джей Оши, Дмитри Орлов и Том Уилсън. Патрик Хорнквист се разписа за Питсбърг, а Мат Мъри отрази 31 удара.

АНАХАЙМ ДЪКС – Колорадо Авъланч 4:3 след прод.
(1:1, 0:2, 2:0, 1:0)
* Ондържей Каше се разписа 1:34 минути след началото на продължението, за да донесе победата на Анахайм, който навакса пасив от два гола през последната третина на редовното време. Андрю Колиано се отличи с гол и асистенция за „патоците“. Адам Хенрик и Раян Кеслър също се разписаха. Раян Милър направи 19 спасявания, след като замени Джон Гибсън в началото на втората третина. Гибсън беше отразил 10 удара преди да бъде изваден след сериозен сблъсък с Габриел Ландеског и Кеслър. С този успех Анахайм се доближи до участие в плейофите. Тайсън Джост вкара два гола за Колорадо, а Александър Кърфуут добави едно попадение и една асистенция. Вратарят Джонатан Берние отрази 38 удара.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ