Унгария е вторият изпадащ от елитната дивизия, след като в мач от група „А“ на световното първенство в Латвия и Финландия загуби от Австрия с 3:4 след дузпи.

Унгарците изтърваха аванс от 3:1 в последните 14 минути на редовното време, а след това не вкараха нито една от четирите си дузпи. Така маджарите приключват на последното място в групата и изпадат в Дивизия I, Група „А“.

Мануел Ганал вкара дузпата, която донесе успеха на Австрия. Марко Роси, Стивън Стронг и Лукас Хаудум се разписаха в редовното време, а Бернхард Щаркбаум направи 15 спасявания. Ищван Шофрон реализира два гола за Унгария, Милан Хорват добави едно попадение, а Бенце Балич отрази 29 удара.

В последния си мач в елитната дивизия Словения, чието изпадане беше ясно още в неделя, отстъпи на Казахстан с 3:4, след като на два пъти повеждаше в резултата.

Евгени Римаев и Никита Михаил завършиха с по един гол и една асистенция за успеха. Максим Мухаметов и Батирлан Муратов също се разписаха, Адил Бекетаев направи два асистенции, а Андрей Шутов направи 23 спасявания. Анже Куралт се отличи с два гола за Словения, Ян Дрозг също се разписа, а Жан Ус отрази 28 удара.