ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ситуацията с изолацията на руснаци и беларуси от международните състезания може да претърпи обрат. За това намекна говорителят на Международния олимпийски комитет Марк Адамс. В свое изявление той призна, че организацията не може да задължи федерациите да приложат взетото в началото на седмицата решение.

Както е известно, във вторник МОК взе решение да допусне до надпреварите единствено неутрални спортисти от двете страни, но те трябва да не подкрепят войната на територията на Украйна и да не са свързани с военни и други силови структури в Русия и Беларус. Сега обаче става ясно, че строгите изисквания всъщност не са задължителни.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

„Трябва да разберете, че от МОК не зависи дали спортисти от Русия и Беларус ще участват в състезанията. Това ще бъде решение на международните спортни федерации. Ние само направихме предложения, а от тях зависи дали искат да ги приложат. Немалка част от международните спортни федерации трябва да действат оперативно, тъй като в управляваните от тях спортове съвсем скоро започват олимпийските квалификации“, заяви Адамс.

В същото време руският депутат Роман Терюшков направи сериозна атака срещу препоръките на МОК.

„Тези ограничения, според плановете на нашите неприятели, трябва да доведат до бягство на руски спортисти. Не са си направили добре сметките. Всички руски граждани разбират, че МОК е чужд агент за нашата държава. Една неприятелска организация. За цялото ни общество всички неутрални спортисти се явяват предатели на родината“, заяви Терюшков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК