Състезателите от националния отбор по бокс ще бъдат наказани заради проваления лагер в Чечня. Часове преди да заминат за Северен Кавказ, Кубрат Пулев и съотборниците му съобщиха на старши треньора Петър Лесов, че няма да пътуват.

Причината, която изтъкнаха боксьорите, е страх от атентати, информира "7 дни спорт". Лагерът беше последна възможност за националите да си сверят часовниците преди световното първенство в Италия през септември. Федерацията пък се набута между 12 000 и 15 000 лева за проваления лагер.

"Това беше последната ни възможност за проверка преди световното", коментира Лесов.

"За съжаление я пропиляхме и сега ще трябва да се бият помежду си. Санкции ще има, както и финансови, но след световното. По-лошото е, че няма да има мачове с други боксьори. Кубрат Пулев няма официална среща, откакто стана европейски шампион. Брат му Тервел е с три мача. Човек трябва да има поне 15 международни срещи, преди да играе на световно първенство. Все пак момчетата тренират съвестно и се надявам, че ще наваксат пропуските. Според представянето всеки ще получи премията, която заслужава", каза още Лесов.

Днес треньорът събира отбора на комплекс "Диана" в София. Заради спад във формата един ден по-рано подготовката си започна Младен Манев-Нинджата.

Вчера ръководството на федерацията се срещна с новия министър на спорта Свилен Нейков.

"Обяснихме на министъра защо нашият спорт не върви и той пое твърди ангажименти, като застана зад ръководството на боксовата федерация", загатна Лесов. /БЛИЦ