Талантливият боксьор на великотърновския клуб "Ивайло-99" Здравко Попов спечели пореден златен медал от държавен лично-отборен шампионат за юноши младша възраст до 16 години. На ринга в спортна зала “Скаптопара” в Благоевград излязоха 130 състезатели от 36 клуба. Вторият кръг на държавното първенство на практика бе генерална репетиция за най-добрите ни боксьори за европейското първенство за юноши, което стартира на 22 юни в София.

16-годишният възпитаник на ПГЕ “Ал. Попов” победи три съперника в категория 60 кг. На четвъртфинала записа успех с 15:5 срещу Мартин Митков от Локомотив (Русе), последва победа срещу Вардан Саруханян от Славия с 19:0, а на финала победи по точки в три рунда представителя на „Левски” Евгени Тодоров.

„Здравко спечели златни медали и от двата кръга на държавното първенство. Той се утвърди като национал в неговата възраст и заслужи участие на европейското в София. Предстои му лагер и турнир в Баку. В националния отбор е направена отлична организация, на състезателите им е осигурена нова екипировка и има всички предпоставки за силно представяне на европейското първенство”, сподели пред sport-vt треньорът в БК „Ивайло-99” Евгени Донев.

Той похвали и дебютиралите в Благоевград Янислав Тодоров и Христо Бошнаков, които направиха оспорвани срещи в кат. до 70 и до 63 кг.

През тази седмица петима боксьори на „Ивайло-99” ще вземат участие на държавното лично отборно първенство за старша възраст в Габрово, където ще се проведе едновременно първи и втори кръг. Евгени Донев очаква поне двама негови състезатели да спечелят златни медали.