Ренета Камберова е новото лице на спорта в град Пазарджик. Красивата грация е родом от града и получи изключително доверие от кмета Тодор Попов. Официалното представяне на европейската и двукратна световна шампионка, както и олимпийска медалистка с ансамбъла, бе днес на пресконференция.

Градоначалникът Тодор Попов бе категоричен: „Изцяло поверявам спорта в нашия Пазарджик на Рени Камберова. От нея ще зависи всичко – финансиране, организация, управление. Нейна ще бъде последната дума.“

Ден след като положи успешно държавен изпит в Национална спортна академия Камберова получи и новия си пост.

"Изключително много се радвам. Благодаря на кмета Тодор Попов, както и на всички останали, които ми гласуваха доверие. Ще работя много, ще работя за децата на Пазарджик. Ще дам всичко от себе си, за да може спортът в Пазарджик да се развива и да бъде лицето на града ни. Защото знаете, че спортът е прославил и ще прославя не само нашия град, а цялата ни страна“, коментира Рени Камберова пред екипа ни.

Тя ще бъде член на Управителния съвет на футболния и волейболния клуб, вече е започнала срещи с всички президенти на общо 25-те спортни клуба в Пазарджик. Синеоката шампионка ще отговаря и за масовия спорт и всички мероприятия, които ще се организират.

„Започнах работата си още преди официалното обявяване. Имам много идеи, имам желание и знам как нещата ще се подобрят и ще имаме още по-успешен спорт. Само няколко часа след пресконференцията продължих със срещите с различните спортни клубове. Хващате ме пред залата по художествена гимнастика“, каза още Рени.

 „Исках да оповестя новината, когато официално стане факт. Оставам в спорта, защото цял живот съм била част от него. И знам какво се изисква. Очаквайте много от мен“, сподели бившата ни състезателка по художествена гимнастика. И още - Рени ще бъде връзката между общината и различните министерства, с които ще се кандидатства по различни проекти за финансиране.

„Една от първите задачи, които си бяхме поставили, е да възстановим спортното училище. Направихме го, защото беше важно. Ще решаваме още важни въпроси в сферата на спорта, но Рени ще има основната и последна дума“, продължи кметът Тодор Попов.

Ренета Камберова е единствената от предишния ансамбъл, която пое по стъпките на управлението, ако не броим Катрин Велкова, която е президент на клуб Локомотив София. През годините, в които бе част от ансамбъла по художествена гимнастика, тя неизменно демонстрираше желание, характер и непримиримост. Треньорите казват за нея, че никога не си е позволила да покаже слабост и да изостави макар и на думи гимнастиката, а винаги е преодолявала трудностите. „Тя е родена за лидер, призвана е да взима важни решения и да носи отговорност. Пожелаваме й да се справи в новата си роля, в което никак не се съмняваме“, коментираха част от специалистите, които работиха с Рени през годините.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Заб.: Втората снимка е на колегите от pzdnes.com