На днешния 21 август 2016 година ансамбълът по художествена гимнастика спечели бронзов олимпийски медал. Тимът с треньор Ина Ананиева се нареди трети и стигна до така жадуваното отличие, с което сложи край на кариерата си. В Бразилия ни представяха капитанът Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова. Днес те и всички, които бяха около тях, се връщат с радостни спомени за този щастлив миг.

Всяка една от тях написа послание в социалните мрежи.

Християна Тодорова:
На тази дата преди една година нашата най-съкровена мечта до този момент в живота ни се сбъдна. Сбъдна се, защото повярвахме и защото го поискахме. Когато искаш нещо с цялото си сърце и душа и когато се бориш за него, то ще ти бъде дадено. Година по-късно отново ще благодаря и ще им благодаря цял живот на Рени, Бубето, Цвети, Мишето и Снежана, че успяхме заедно да се преборим и да победим собствените си страхове. Благодаря на Илиана Раева, Ина Ананиева, Даниела Велчева и на целия екип, който беше с нас и вярваше в нас през всички тези 8 години и ни помагаше винаги. Изградиха ни като хора, като характери и създадоха силни и борбени момичета. Благодаря и на треньорите си, които бяха с мен през цялото време по пътя към олимпийския медал цели 18 години и всеки един от тях остави своя почерк в живота ми. Благодаря на родителите си, на сестрите си, на всички роднини и приятели, които ме подкрепяха, обичаха и ценяха. Аз съм това, което съм заради тях и съм горда, че съм дъщеря на моите родители. Благодаря на цяла България за емоциите, които оставиха в мен. Ние го направихме за вас, за вашата любов към нас и за това, че искахме да се гордеете с нас. Не ни забравяйте, защото ние никога няма да забравим тази част от живота ни“.

Любомира Казанова:
„Днес, на 21 август 2017 година, година по-късно, ние тези 5 момичета сме толкова щастливи, удовлетворени и благодарни на Господ, че успяхме да сбъднем тази мечта и че успяхме да се докоснем до необяснимата велика емоция на олимпийския подиум, благодарни сме на абсолютно всички, които бяха до нас - треньори, ръководители, родители, близки и приятели. Хора... едно огромно БЛАГОДАРЯ! Днес ние сме поели по различни пътища, но ние винаги ще останем така както на тази снимка, щастливи и винаги заедно!

Цветелина Найденова:
21 август 2016 година, ден, който никога няма да бъде забравен. Благодаря ви момичета, благодаря Илиана Раева, благодаря на Ина Ананиева и на всички, които бяха с нас и до нас!

Ренета Камберова:
21.08.2016! Благодаря на Господ, че чу молитвите ни! Благодаря на Илиана Раева, Ина Ананиева, Даниела Велчева, Татяна Янчева, Мариела Сиракова, Цветелин Мишовски и целия екип. Благодаря на семейството си и на всички хора, които плакаха от щастие с нас! Благодаря на Християна Тодорова, Цветелина НАйденова, Михаела Маевска, Любомира Казанова, Ние сме благословени! Обичам ви!!!

Илиана Раева:
Преди една година, на днешния ден, преживяхме най-великия момент от шеметния спортен път на "златните момичета". Милиони българи в България и по света се молеха за нашия успех и ние го постигнахме. Спечелихме жадувания Олимпийски медал на Олимпиадата в Рио 2016! Каква заря от космически експлозии в душите ни...