Огромни премии ще получи ансамбълът ни по художествена гимнастика, който донесе голяма радост на България, печелейки световната титла в Истанбул преди дни. 330 хиляди лева от бюджета на министерството на спорта отиват за състезателките и техните треньори за постиженията им през годината, в която стигнаха до световния връх. Грациите научиха новината по време на възстановителния лагер в балнеохотел в Поморие. Тя дойде и като подарък за рожденичката днес Михаела Маевска.

Според наредбата на Министерството на младежта и спорта е възможно премии да има и за администрацията на федерацията, както и за грациите на Камелия Дунавска от ансамбъла за девойки. Гимнастичките ни, водени от треньорката Ина Ананиева, спечелиха 4 медала – титла в многобоя и сребро от Световното, както и злато и бронз на Европейското. Очаква се всяка от златните момичетата да получи около 50 хиляди лева премия.

"Тази сума се дели на много хора, между целия екип който е работил с нас, а това са наистина много хора. Но, мисля че е добра сумата", коментира пред НЮЗ7 Михаела Маевска.

"Не сме мислили за това каква сума ще вземем, а да си свършим работата по най-добрия начин", добави Цветелина Найденова.

Отборът ще остане за процедури край морето 10 дни, след което се оттегля на лагер в Белмекен.