Троянските колоездачи Петър Матов и Минко Банчев решиха да се включат в най-епичното планинско състезание на годината „REDBULL Bike the Balkan” за планинско колоездене, за да съберат пари за малкия Ивайло от Рибарица, Тетевен, който е на 1 година и 8 месеца и страда от Детска церебрална парализа.

Матов и Банчев вече дариха сумата от 500 лева за лечението на детето, като ще продължат да събират пари по време на състезанието, което стартира този понеделник в 07:00 часа на връх Ком.

"Ивайло е борбен мъник с диагноза Детска церебрална парализа. Според лекари от Турция, детето има много голям потенциал да се възстанови напълно! За да се постигне това обаче, има нужда от интензивна рехабилитация в Турция. За пълноценен и нормален живот, за да може да тича, скача и играе редом със своите връстници. Необходими са 5000 лв на месец, докато се възстанови. Доколкото съм запознат са събрани някъде около 6 -7 хиляди лв. Като тепърва ще продължава кампанията ни по време на състезанието. Надяваме се да спечелим първото място и сумата от 2000 лв. да я дарим също! След състезанието ще организираме търг за 10 екипа, сумата естествено ще отиде директно по сметката на Иво", коментираха двамата колоездачи.

Ако и вие искате да помогнете, направете го тук:

Първа Инвестиционна Банка:
IBAN BG41FINV91501317541755
Титуляр: Ивайло Станиславов Цветанов